"Gyümölcsleves lekvár" cukormentesen

2014-06-19

sponsored links

Cseresznyés rebarbara jam fahéjas meggyel


Na jó, elég szokatlan nevet adtam neki, de tényleg gyümölcsleves illata van. Az íze is olyan...
Pillanatnyilag ez a kedvenc lekvárom! Egy kedves kolleginám lepett meg hétfõ reggel egy köteg rebarbarával és egy nagy kupac ropogós cseresznyével. Az íze és a színe miatt került bele még egy kis meggy, és két rúd fahéjat is pottyantottam bele. 


Hozzávalók:
-90 dkg rebarbara (tisztítva mérve)
-60 dkg cseresznye (tisztítva mérve)
-60 dkg meggy (tisztítva mérve)
-1 citrom leve
-50 dkg nyírfacukor
-2 rúd fahéj
-2 csomag Dr Oetker dzsemfix 3:1
(+2 ek folyékony édesítõ)


Elkészítés:
Mossuk meg a gyümölcsöket. A cseresznyét és a meggyet szárazzuk le és magozzuk ki. A rebarbarát vágjuk 1-2 centis darabokra. Pucolni nem kell! Tegyük egy nagy fazékba a fahéj rudakkal együtt, facsarjuk rá a jól megmosott citrom levét és szórjuk meg a nyírfacukorral. Egy tiszta fakanállal keverjük össze és várjunk amíg levet enged. Ha ez megtörtént, forraljuk fel. Fõzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul és kicsit szétesik. Keverjük el benne a dzsemfixet, és zubogva hagyjuk forrni még 3-5 percig. Kóstoljuk meg, mert lehet, hogy tovább kell még édesíteni. (Ez attól függ, hogy a gyümölcsök mennyire voltak édesek vagy savanykásak, amiket bele tettünk. Ehhez használhatunk folyékony édesítõt vagy még egy kis nyírfacukrot). 
Töltsük elõkészített üvegekbe, zárjuk le, és 24 órára tegyük õket száraz dunsztba. 


Ennél finomabb nincs!

Folytats a blogon ... kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s